Peyo Peev

Peyo Peev er ein av dei mest kjende gadulka-spelarane i Bulgaria i dag. Han fekk tidleg augene opp for musikk, og starta musikkutdanninga si i ung alder. Opp gjennom åra har han vore musikalsk leiar for alle skuleorkestra han har vore med i og har elles ei lang musikalsk merittliste i Bulgaria. Den profesjonelle karrieren hans starta i Philip Koutev State Ensemble of Folk Songs and Dances. I 1999-2000 var han med i det internasjonale Riverdance-showet, og sidan 2000 har han vore solist i det nasjonale radioorkesteret i Bulgaria.

Peyo Peev er soloartist, men spelar også i ulike prosjekt med Theodosii Spassov og ei rekkje virtuose utøvarar som Ivo Papazov, Petar Ralchev, Stoyan Yankulov og andre. Han er ein kreativ utøvar og komponist, som likar å utforske gadulkaspelet frå litt nye vinklar.

 

Peyo Peev is one of the most renowned gadulka players in Bulgaria today. He gives concerts actively and participates in different projects with the world-famous musicians Theodosii Spassov and the virtuoso players Ivo Papazov, Petar Ralchev, Stoyan Yankulov, ect. For the last 15 years he is a soloist at the Bulgarian National Radio Folk Music Orchestra. He has performed with different groups throughout Europe, the US, Japan and has made a lot of recordings. As a musician and composer Peyo Peev is known for his creativity and inventiveness. He likes to view the gadulka music from new angles. 


 

Konsertar: