DANÚ

Danú frå Irland - spelar på den store utekonserten på Festplassen fredag 3. juli. 

Danú frå Irland - spelar på den store utekonserten på Festplassen fredag 3. juli. 

Frå Waterford, Kerry, Dublin og Donegal i Irland kjem dei, og er rekna som den leiande gruppa innan irsk folkemusikk i dag. Som konsertband har dei i årevis levert ei energisk blanding av irsk tradisjon og nyskapt materiale. Dei byr på heftig reel og stemningsfulle balladar; irsk folkemusikk på sitt aller beste.

Dei virtuose musikarane trakterer fløyter, feler, knappetrekkspel, bouzouki, irsk og engelsk song. I 20 år har dei turnert over heile verda, og spelt inn det eine albumet etter det andre. Det eine betre enn det andre. Danú har naturleg nok henta heim ei rekkje prisar både frå BBC og Irish Music Magazine, og i USA har dei mellom anna stått på scena i Hollywood bowl i Los Angeles og Symphony Space i New York. Dei spelte på festivalen i 2002, og no er dei altså klare for ein ny visitt.

Danú tek publikum med på ei musikalsk reise til heimlandet, Irland. Med på reisa får dei ei stemningsfull konsertoppleving dei seint gløymer. Slik blir det nok også når det ….manns store bandet entrar scena i parken på Festplassen i Førde, fredag 3. juli, saman med sine shetlandske slektningar, Fiddlers’ Bid.

DANÚ-fotogalleri

danumusic.com


Hailing from County Waterford, Kerry, Dublin and Donegal in Ireland, Danú is one of the leading traditional Irish ensembles of today. Their standing room only concerts throughout Ireland are true events featuring high-energy performances and a glorious mix of ancient Irish music and new repertoire.
For over a decade, Danú’s virtuosi players on flute, tin whistle, fiddle, button accordion, bouzouki, and vocals (Irish and English), have performed around the globe and recorded seven critically acclaimed albums. Their live DVD, One Night Stand, was filmed at Vicar St. Dublin. Winners of numerous awards from the BBC and Irish Music Magazine, Danú has toured throughout Europe and North America with stops at The Hollywood Bowl in Los Angeles, Symphony Space in New York City. Danú takes its audiences on a musical journey to their native Ireland, offering a moving and memorable concert experience. Danú’s popular recordings are available on the Shanachie label and live performances are often broadcast on NPR, the CBC, and the BBC.

 


Konsertar: